Zeewier

Zeewier is een groep bijzondere organismen, die eigenlijk niet onder de planten, maar ook niet onder de dieren vallen. Zeewier haalt voedsel uit het water waarin het leeft en groeit. Ongeveer 45 % van de biomassa in zee bestaat uit zeewier. Een klein gedeelte hiervan wordt ook echt gebruikt. De komende 35 jaar zal de wereldbevolking toenemen van de huidige 6,5 miljard naar 9 miljard mensen. Om al deze mensen te voorzien van voedsel, water en energie moet de agroproductie worden verdubbeld. Geteeld op zee kan zeewier een belangrijke bijdrage leveren o.a. als voedselbron, basis voor bio-plastics en energieopwekking.

Gezond

Zeewier kan door verschillende eigenschappen een bijdrage leveren aan de gezondheid. Zo zijn mensen die geen vis eten gebaat bij de hoge kwaliteit omega 3 vetten die in zeewier te vinden zijn.

Ook is het een goede bron van eiwitten. Zeewier bevat alle essentiële aminozuren en is daarmee vergelijkbaar met soja: een product met een hoge eiwitkwaliteit en daarmee een uitstekend voedingsmiddel voor o.a. mensen die geen of weinig vlees, vis, ei en zuivel eten.

Hiernaast een aantal andere facts op het gebied van zeewier. Op de Bio-mare product pagina vindt u meer informatie over de bijdrage die Bio-Mare poeder en capsules kunnen leveren aan uw gezondheid.

Bio-Mare Facts

Fact #1

In één Bio-Mare capsule zit de zelfde hoeveelheid werkzame stoffen als in één portie zeewier salade.

Fact #2

Zeewier is de beste bron voor jodium. En daarom een aanrader voor mensen die geen brood eten!

Fact #3

In één Bio-Mare capsule zit de tien keer zoveel calcium als in één glas melk.

Fact #4

Gedroogd zeewier bevat meer eiwitten (tot wel 40g) als een stuk kipfilet (23g)

Fact #5

Zeewier zit bomvol onmisbare Omega-3 vetten

 
 

Contactformulier


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Be social!

Disclaimer

Ondanks de voortdurende zorg en aandacht die wordt besteed aan de samenstelling van deze website en de daarin opgenomen gegevens, kan Bio-Mare niet instaan voor de volledigheid, juistheid of voortdurende actualiteit van de gegevens. Bio-Mare aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van deze website, (on)bereikbaarheid van de website of ter beschikking gestelde programmatuur.

© 2019 Bio Mare | Webdesign & Hosting by WestDijk reclame Online Marketing & Optimalisatie by Revisto